Pročišćavanje Zraka

Projektiranje i proizvodnja sustava pročišćavanja zraka u procesu proizvodnje, gdje se stvaraju kemijski spojevi koji su korozivni i toksični su veoma bitan čimbenik ne samo zaštite okoliša nego i zdravlja djelatnika.
Rad u takvom okruženju nije moguć, te se tako onečišćeni zrak mora odstraniti, očistiti kako ne bi zagadio okoliš, te po potrebi ispustiti ili ponovo vratiti u proces proizvodnje. Kako u takvom okruženju zrak sadrži određene kemijske spojeve koji djeluju agresivno na metal, primjenjuju se materijali koje odlikuje postojanost na korozivne medije i godinama ne mijenjaju svoja svojstva.
Materijali koji se koriste su polipropilen (PP), polietilen (PE), polivinil klorid (PVC) su samo neki od njih. U zavisnosti od sastava kemijskih jedinjenja odabire se i materijal koji je najspostojaniji.
Strujanje zraka vrši se umjetno, putem ventilatora koji su zbog utjecaja kemijskih spojeva također izrađeni od materijala koji su otporni na njihovo agresivno djelovanje (najčešće polipropilen).

Neke od grana su:
– kemijska industrija
– galvanotehnika
– pročišćavanje otpadnih voda
– pojedine oblasti obrade metala

U mogućnosti smo ponuditi:

  • projektiranje i izvođenje sustava za pročišćavanje zraka pomoću biofiltera, apsorpcije aktivnim ugljenom ili odstranjivanjem toksičnih i korozivnih plinova,
  • kontrolu zagađenosti zraka,
  • projektiranje i proizvodnju plastičnih ventilacijskih sustava.